GreenICT - de projecten

Ter invulling van haar missie initieert, begeleidt en participeert Stichting GreenICT (in) wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Voor publicaties klik hier. Voorbeelden van projecten zijn:

An InnovativeTruth V

An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT en Energie - 19 juni 2013 BeatrixTheater Utrecht

In samenwerking met TKI Switch2SmartGrids organiseren Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT op woensdag 19 juni 2013 de jubileumeditie An InnovativeTruth V, een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT & Energie in het Beatrix Theater, Utrecht.
An InnovativeTruth V is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van TKI Switch2Smartgrids en Alliander.

lees meer

SIEnergyLab - Sustainable ICT & Energy Research

SIEnergyLab - Sustainable ICT & Energy Research

SIEnergyLab beoogt het initiëren, bevorderen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van Duurzame ICT & Energie, ten behoeve van commerciŽle en maatschappelijke toepassingen.

lees meer

An InnovativeTruth IV

An Innovative Truth IV - Congres over duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 BeatrixTheater Utrecht

Smart Energy Collective, Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT organiseren op woensdag 20 juni 2012 An InnovativeTruth IV een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT en Energie in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth IV is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Smart Energy Collective en Alliander.

lees meer

Het Biobased Performance Materials (BPM) programma

Biobased Performance Materials (BPM) programma

Het Biobased Performance Materials programma werkt aan nieuwe bio-polymeren (grondstoffen voor bio-kunststoffen) en aan onderzoek om de eigenschappen van bio-kunststoffen te verbeteren

lees meer

An InnovativeTruth III

An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 BeatrixTheater Utrecht

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT en Stichting GreenICT organiseren op woensdag 22 juni 2011 An InnovativeTruth III een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT en Energie in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth III is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Technologiestichting STW en Agentschap NL.

lees meer

An InnovativeTruth II

An Innovative Truth II - Congres over duurzame ICT en Energie - 15 september 2010 BeatrixTheater Utrecht

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT en Stichting GreenICT organiseren op woensdag 15 september 2010 An InnovativeTruth II een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT en Energie in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth II is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van†ICTRegie. lees meer

An InnovativeTruth

An Innovative Truth - Congres over duurzame ICT en Energie - 22 juni 2009 BeatrixTheater Utrecht

Het is van groot belang om in het kader van de almaar groeiende vraag naar energie, met een relatief groot aandeel van ICT-toepassingen, het onderwerp Duurzame ICT op de agenda te zetten. Hiervoor organiseerden het Ministerie van Economische Zaken en Stichting GreenICT op maandag 22 juni 2009 An InnovativeTruth een activerend congres ter bevordering van energie-efficiency in en door Duurzame ICT - in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth is een initiatief van Stichting GreenICT en werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van†het†Ministerie van Economische Zaken. lees meer

ICT Innovatie Platform Duurzame ICT

ICT Innovatie Platform duurzame ICT

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT (IIP Duurzame ICT) is een open samenwerkingsverband tussen onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke instellingen en gebruikers. Het beoogt duurzaamheid in en door informatie- en communicatietechnologie te stimuleren en te bevorderen onder meer door het gezamenlijk ontwikkelen van een op thema's gebaseerde strategische onderzoeksagenda. Men kan hierbij denken aan onderwerpen zoals bijvoorbeeld energie-efficiency, recycling, duurzame software, innovatief materiaalgebruik, en (standaarden voor) duurzame (draadloze) netwerkinfrastructuren en -componenten.
Het ICT Innovatie Platform IIP Duurzame ICT is een initiatief van Stichting GreenICT

Het BiOPOFproject

BiOPOF project

Het BiOPOFproject is een samenwerkingsverband van het Dutch Polymer Institute, Wageningen Universiteit en Researchcentrum, de Technische Universiteit Eindhoven en Stichting GreenICT. Het betreft onderzoek op het gebied van biobased polymere optische vezels.

Het RemiNDproject

RemiND project

Het RemiNDproject bundelt de krachten van ondermeer de TU Delft, de UTwente en de TU Eindhoven om middels een preventieve en constructieve aanpak een oplossing voor het vraagstuk van de mogelijk biologisch schadelijke effecten van elektromagnetische velden (EMV) te creŽren. Naast onderzoek naar de verscheidene (soorten van) bronnen en de daarbij behorende effecten, zijn beoogde doelen:

  • beperking van (mogelijk schadelijke) elektromagnetische velden door optimalisatie van (in-house) ICT netwerken.
  • beperking van stroomverbruik (aanzienlijke besparing van energie).
  • beperking van interferentie tussen infrastructuur/hardware/apparatuur en machines etc.

terug